Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [2365-2346] [2345-2326] [2325-2306] [2305-2286] [2285-2266] [2265-2246] [2245-2226] [2225-2206] [2205-2186] [2185-2166] [2165-2146] [2145-2126] [2125-2106] [2105-2086] [2085-2066] [2065-2046] [2045-2026] [2025-2006] [2005-1986] [1985-1966] [1965-1946] [1945-1926] [1925-1906] [1905-1886] [1885-1866] [1865-1846] [1845-1826] [1825-1806] [1805-1786] [1785-1766] [1765-1746] [1745-1726] [1725-1706] [1705-1686] [1685-1666] [1665-1646] [1645-1626] [1625-1606] [1605-1586] [1585-1566] [1565-1546] [1545-1526] [1525-1506] [1505-1486] [1485-1466] [1465-1446] [1445-1426] [1425-1406] [Korábbi]
Jól értem??? Ma a kisfiad 22 éves? Akkor Boldog szülinapot!!
Még nemtudom mit grillezünk, pénteken vásárolunk be, ez valszínű vasárnapi ebéd lessz! |
bobsii!Remélem én is ,hogy jó idő lessz.Most süt a nap,de hüvös van .Ma este 6-ig dolg.Holnap du-tól kert.A kisfiam"/22/ma megy pestre holnap jön ugy hogy ma nálla takaritás 1 kicsit estére.Szép napot!Mit grilleztek? |
Sziasztok!
Szép napot mindenkinek! Nemsokára itt a hétvége!
Margitka!
Mint írtam, nálunk is nagyon eltérők az ízlések, de nálunk a nagyobbik fiam és a férjem a válogatós, de a túros tésztát, és a rest asszony galuskáját is pörc-el és cukorral esszük! sóssan és édesen egyszerre! Nyammm!
Zsizsu! Köszi az emailt!
Csöpike!
Hétvégére jó időt mondanak (nálunk biztos) Mi is grillezünk, amit a szüleimnek vettünk elektomos grillt, nem akarják egyedül kipróbálni,(még soha nem grilleztek!) így lessz egy közös ebéd! |
Sziasztok!
Böbsi!
Látom, Te is megcsináltad ma a"Rest asszony galuskáját"!
Nekem és a férjemnek is nagyon ízlik!
A két fiam inkább a tegnapi borsófőzeléket ették. Ők a túróstésztát is cukrosan szeretik, én és a férjem pedig azt is szalonnapörccel inkább! Hát nem vagyunk egyforma ízlésűek...
|
Szia Böbsi!
Írtam Neked és Andinak levelet.
|
Most jöttem a kertből,fő a marhapörkölt a fiam főzi /1 kicsit besegitettem/Majd remélemnemsoká mi öregek is sütünk,főzünk kinnt.hétvégén ha jó idő lessz lehetne. |
Marika! Nagyon örülök hogy végre te is tudsz hozni képeket!!! Ez nagyon jó hír! |
Szerintem úgy eszi mindenki ahogy akarja, kóstoljátok meg hidegen, melegen, így szól a recept. Nyáron jó a hideg savanykás leves. Ki hogy kéri. Remélem ízleni fog.
Sütöttem fehér tönkölylisztből dióscsigát, ugyanúgy megkelt és megsült, mintha BL 55 ösből lenne. Fényképezni már tudok, még a gépre felvinni nem sikerült, hétvégén lesz az oktatás, jönnek az Annáék haza és megtanítják. |
Jól van na, tudom én hogy megy ez két sráccal! |
bobsii! Nem ellenőrzöm őket,csak én szeretnék mindent ott találni ahol a helye van.Bográcsba főznek marhapörköltet.Őrülök a vikkendház alakukásának. |
Marika!
Köszi a receptet, nekem mindkettő tetszik!
A zöldbab levesnél fontos hogy hidegen fogyasztható? Mert a férfinépnek biztos nem bírom így beadni!
A cukkinit leves fomájában, biztos kipróbálom, elég gyors leves, a kicsi fiammal a krém leveseket szeretjük, mi ketten a kaják terén eggyett értünk, a párom és a nagy fiam már lázadó, nekik majd főzök mást! |
Ma megcsináltam a Rest asszony galuskáját.
|
Szia Böbsi, beírtam két nem hagyományos levest az egyéb ételek címszó alá. Megrögzött gulyásleves evőknek lehethogy nem annyira nyeri el a tetszését, dehát formálni kell a család ízlését. Köszönöm a megelőlegzett bizalmat. |
Szia Csopike!
Ekkora fiúkat is ellenőrizni kell?? Vagy pont azért kell ellenőrizni mert már ilyen nagyok?
És mi finomat főznek?
A Duna most apad, így mára ki is folyt a víz a házból, most kicsit reménykedünk, hogy nem lessz több árvíz, és egyszer már kiszáradnak a falak. |
Szia bobsii!Nem szép látvány fogadott akkor benneteket a vikkendháznál.Itt nincs szunyog.Én ma brokkolisfelfujtat csináltam magamnak.Tegnap esett ma nem kellene.Most dol. utánna irány a kert mert a fiuk bográcsozni akarnak.Ellenőriznem kell őket kimegyek utánna otthon mosás.Ma kész lett a mosógépem szivattyu romlott el. |
Köszi Margitka, a majonézes csirkét!, ha jól emlékszem neked van mikros étel recepted is. Átnézek hátha valamin megakad a szemem. |
Sziasztok!
Én bepaniroztam a cikkinit, kettőkor sütöm ki, mellé csináltam petrezselymes krumplit, és salátát.
És még egy kis plusz, megcsináltam a rest asszony galuskáját, sztem fincsi lessz, még nem kóstoltam, kettőkor úgy is zsűrizi a férfi népség!
Én is ma mostam, de a teregetéssel kicsit várok, mert a drága szomszédom megint fütöt csinált (csak tudnám mit égett állandóan!)
Szia Marika!
A cukkinit én is szoktam grillezni, mellé mindenféle zöldséggel, én szeretem. Töltve egyszer ettem, de még nem csináltam (attól nem voltam elájulva)
de levest még nem ettem, de már hallottam. Azt hiszem egyszer Margitkánál, Fruzsika írta be a receptekhez ezt a fajta levest, és ő is nagyon dicsérte. Elképzelni nem tudom milyen lehet, de ha beírod meg hányom-vetem, és lehet hogy megcsinálom. Mert azt mondod nagyon finom, és én neked hiszek!!!!
|
Sziasztok!
Nekem is mos a gép,nemsokára kitudok én is teregetni. A nappaliból a szőnyeget kitettem a kerítésre,délután kiporolom.
Ma ebédre pirítottlebbencs leves lesz,utána pedig rakottkrumpli,nemsokára az is kész.
Szép napot nektek! |
Sziasztok!
A ruhákat már kiteregettem, süt a napocska és a szél is fúj, remélem, hogy megszáradnak! Ma nem kellene eső....
Most megyek zöldbablevest főzök, második még talány...
|
Böbsi, én erdélyi barátoktól láttam , ettem padlizsánkrémet. Vaslemezen kell megsütni, nekem régebbről van a gáztűzhelyre lángelosztónak vagy valami ilyesminek lehetett kapni. Szoktatok grillezni, szerintem a grillsütőn is lehet. Lényeg, hogy a padlizsánt feketére kell sütni, látni lehet ahogy rotyog fől a belseje. Kemény és teljesen égett a bőre akkor jó. Kicsit betakarod utána húzod le. Ilyen állapotban fagyasztható is. Kicsöpög a leve és majonézzel, vagy olajjal kikeverve, fűszerezve lehűtve fogyasztható is. Így sütve egy nagyon kellemes füstös íz is lesz benne.
Ők frissen készítik a majonézt, olyan ügyesen hogy én csak ámultam.
Cukkinit nagyon sokféleképpen lehet sütni főzni. Kirántva az általános. Rakhatod rántottába, lecsóba, minden lecsós jellegű ételbe. Lehet grillezni, fokhagymásan olajba sütni. Tölteni mint a tököt. Mi levest szoktunk belőle ami isteni, a Lajos Mari 99 levesrecept 33 fotóval könyvébe van benne, holnap beírom. Ha kipróbálod először női közönségnek, de a vasárnapi húslevest lehet vele helyettesíteni olyan. Jó éjszakát. |
|