Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [2365-2346] [2345-2326] [2325-2306] [2305-2286] [2285-2266] [2265-2246] [2245-2226] [2225-2206] [2205-2186] [2185-2166] [2165-2146] [2145-2126] [2125-2106] [2105-2086] [2085-2066] [2065-2046] [2045-2026] [2025-2006] [2005-1986] [1985-1966] [1965-1946] [1945-1926] [1925-1906] [1905-1886] [1885-1866] [1865-1846] [1845-1826] [1825-1806] [1805-1786] [1785-1766] [1765-1746] [1745-1726] [1725-1706] [1705-1686] [1685-1666] [1665-1646] [1645-1626] [1625-1606] [1605-1586] [1585-1566] [1565-1546] [1545-1526] [1525-1506] [1505-1486] [1485-1466] [1465-1446] [1445-1426] [1425-1406] [Korábbi]
Böbsi!
Én muskátliból nem szoktam futót venni, csak olyan szép bokrosat. Tetszik nekem is a futó, de a teraszra a húzat miatt nálam nem célszerű azt rakni...
|
Szia Böbsi, az árvácskát láttam, nagyon szép.Nekem is kell még beszerezni vorágokat, most raktam ki az ablakba ami kibírta a telet, van néhány hiány.
Nem tudom mi a különbség, most 11-kor teszem a sütőbe ezt a mait.
Ha gondolod összebeszélhetünk egy kemencepartit. |
Szia Zsizsu!
Télleg finom, csak macerás (én is jobban szeretem az egyszerű sütiket, de néha vannak kivételek) Csak egy darabot ettem, a többit a fiúk felfalták!
Szia Margitka!
A Pennybe szerdától lesz futó muskátli, 10 db 650 Ft Nem nagyok, de egy kicsit bentartom még, és majd csak megerősödik! |
Sziasztok!
Szia Böbsi!
Már én is kiteregettem a ruhákat! Olyan klassz a frissen mosott ruha, ha kinnt szárad! Itt még eléggé be van borúlva az ég, de közbe-közbe a nap is megmutatkozik szerencsére. Mindenesetre fél szemmel lesem az ablakot, nehogy megázzanak a ruhák...
Nekem mára maradt húsleves és brassói, meg a sütim fele is. Ja, és gyorskenyeret sütöttem, mert tegnap este nem vette észre, de a fiúk úgy eltüntették a kenyeret, éppen hogy csak 1-1 szelet maradt nekik reggelire...
|
Szia Richee!
Nyugodtan felezd a vizet kefirrel, vagy ahogy írtad 1,75 dl kefir többi víz.
Szégyellem magam, neharagudj. A kalács lehet hogy el lett írva a 2,7 dl folyadék helyett lehet elég 2,5-2,6 dl is. Sajnálom hogy ez nálad derült ki, én szoktam csinálni de már lehet hogy nem is figyeltem hogy maradt a pohárban egy kis tej. A kedvemért, (ha még hiszel nekem) próbáld ki mégegyszer kevesebb folyadékkal, meglátod milyen finom kalács lesz! |
Szia Andikám!
Akkor majd lesem a receptet, örülök hogy jól sikerült a szülinap.
Én tegnap is meg ma is mosok, kint teregetek már olyan szép az idő, gyorsan be is szárad a ruha, nekem is lesz mit vasalnom!
Most készülök az ebédhez, calzone lesz (már nem tudok mit kitalálni, szörnyű mikor ezen kell gondolkodni) |
Szia Mariska!
Sajna árvíznek kivan téve a vikkendház, olyankor pakolunk és imádkozunk hogy ne érje el a felső részt, eddig 1x volt (akkor majdnem eladtuk, teli volt a hócipőnk!)
És árviz után jön a szunyog invázió, de ha jön a nagy meleg hamar elpusztulnak (vagy eltünnek) Ez van, sokan nem értik mire jó ez a sok munka, ami a ház körül jár, az árvíz a szunyogok......de mellette rengeteg szépség, nyugalom és csend......és ez kárpótol mindenért!
Tegnap, friss salátát, mellé paradicsom, uborka, rá egy kicsi kukorica, és amit készen lehet kapni kapros saláta öntet, azt öntöttem rá. Most másra lehetőség nem volt, asztal szék hiányában. De ezt is nagyon szeretjük. Ja...és friss kenyér......egyenesen Böbsi sütödéből! |
Sziasztok!
Szia Gondaanyu!
Hát ez nagyon jó!!!! Nekem már csak ez a vágyam a kenyérrel kapcsolatban, hogy egy ilyen kemencében való sütést kipróbáljak!
Igen valóban, most én is megtapasztaltam, hogy ha kellő mennyiségű kovászt teszek a kenyérben, akkor még 3-4 nap után is friss marad, anélkül hogy bármilyen kenyértartóba tenném! Most én is csak ezt a kenyeret csinálom, az 1 ek. búzakorpa nagyon jót tett a kenyérnek, ahogy elfogy jön a következő!
De mégis mekkora a külömbség a kemence és a sütőben való kenyérsütés között???
Láttad a futó árvácskámat?
|
Üdvözlök mindenkit. Böbsi sütöttem kemencében kenyeret. Nagyon finom lett, sikér nélkül is. A korpás kovászos fehér kenyérről van szó. Ma reggel ugyanolyan puha és finom mint szombaton volt. Most kel az újabb a gépban ezt sütőben sütöm. Hétvégén szereztem , vettem liszteket, teljesőrlésűt tönköly meg búzát, most a cél teljesen kiismerni a kemencét, úgy hogy hétvégén megismétlem az akciót. |
Sziasztok!
Szia Böbsi!
Nagyon szép az árvácskád,és gyönyörű helyen van a nyaralótok.Nem szokott árvíz veszély lenni? Ha árad a Duna nincs veszélybe a ház?Csonakázni is szoktatok? Nálunk, nyáron mindig nagyon sok szunyog van és felétek? Milyen salit csináltál a húsokhoz?Egyébként a húsok nagyon guszták voltak. A sütid is nagyon szép nem szoktál csokit tenni a tetejére?Gondolom már egy szem sincs belőle.
Szép napot és hetet mindenkinek!Már tényleg itt a tavasz.
|
Szia Böbsi!
A szülinapozás két napig tartott,nagyon jól sikerült,még ma is voltak vendégeim.A hústorta receptjét be fogom írni a fórumozók receptjeihez,ha egy kicsit több időm lesz.Holnap Debrecenbe megyünk,ha hazaérek vár a rengeteg vasalnivaló,de jövök amint lehet.
Mindenkinek szép hetet kívánok! |
Szia Böbsi!
Nagyon jól néz ki a sütid, én is szoktam készíteni, csak egy kicsit macerás, de nagyon finom. Igazi fogyókúrás:-))
|
És amit még akartam mondani, illetve kérdezni, ti is tapasztaltátok, hogy az 1 kiló liszt 90 dkg? Én úgy jöttem rá, hogy sosem tudtam 1 kiló lisztből 2 kenyeret sütni, de eleinte azt gondoltam, én mértem el valamit. Aztán a legutóbbi 5 db kilós lisztet lemértem, és kivétel nélkül mindegyikből hiányzott 10 deka. És nem egy gyártójuk volt. Szóval elmondható nagyjából, hogy mindegy milyen márkát veszel, az 1 kiló liszt nem 1 kiló. :-(( |
A kenyér receptednél a 3,5 dl vizet lehet helyettesíteni fele-fele arányban kefírrel, illetve vízzel? Tehát 1,75 dkg kefír (ekkora a doboz) és 1,75 dl víz. És mindegy, hogy milyen kefír? |
Értem én, de legtöbbször reggelre csinálok kenyeret időzítéssel, és ilyenkor ugye nem tudom manipulálni a dolgokat. |
Én nem azt csináltam tegnap, mert nem volt réteslisztem, hanem a másikat, és tényleg iszonyat jó volt. Ezért tök nyugodtan álltam neki az italo-mixesnek is, gondoltam nem lehet baj. Pontosan kimértem mindent, de már az elején látszott, hogy sok a tej, vagy legalábbis soknak tűnt ránézésre. És nem is akart megkelni, csak egy picit. 50 perc volt még hátra, kb az üst feléig jött fel akalács, gondoltam próba szerencse, megsütöm, hátha mégse rossz. És sütés közben feljött az üvegig, el se akartam hinni. Gyönyörű szép volt kivűlről. Kivettem, és azzal a mozdulattal össze is esett, mintha üreges lenne belül. Felvágás után láttam, hogy tényleg vannak benne keletlen részek, és olyan puha, mint a szivacs, nem volt tartása sem.
Most megint elment a kedvem.:-( |
Böbsi!
Én nem emlékszem rá, hogy láttam volna ilyen árvácskát, de ha egész nyáron virágzik, ahogy Picher írja, akkor nagyon hálás kis virág lehet!
|
Egy fontos dolgot mondok, amit jó ha betartasz, bármilyen receptet csinálsz meg, az utolsó egy-két kanál folyadékot ne öntsd bele a tésztába, és ha úgy látod hogy kell, akkor öntsd utánna. Ez persze lehet az ellenkezője is, lehet hogy hozzá kell majd raknod még egy kanál folyadékot!
A lisztek nem egyformák, ezért a folyadék mennyisége is kicsit változhat. Ha már egyszer rájössz hogy milyennek kell lenni egy kenyér tésztának, vagy egy kalács tésztájának, gyerek játék lesz az egész! |
Nem is értem! Én az itáló-mix-es kalácsot szoktam sütni, és mindig sikerül. (ennél írtam hogy figyelj a kelésnél)
"Nem kelt meg a tésztája, vagy nemtom. Pedig teljesen feljött az üveg tetejéig, de belül össze volt esve"
Most akkor megkelt, és aztán összeesett?! És sülésnél esett össze?  |
Hi!
Jóvan, akkor szerintem se. :-))
Megcsináltam a másik kalács receptedet is, az italo-mixeset, hát az nem sikerült. Nem kelt meg a tésztája, vagy nemtom. Pedig teljesen feljött az üveg tetejéig, de belül össze volt esve. Nem is értem...
A tegnapi kalácsot lefényképeztem. :-)) De ma este nem tudom mit fogunk vacsizni. Nincs itthon kenyér, a kalács meg romokban...:-(( |
|