Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [2365-2346] [2345-2326] [2325-2306] [2305-2286] [2285-2266] [2265-2246] [2245-2226] [2225-2206] [2205-2186] [2185-2166] [2165-2146] [2145-2126] [2125-2106] [2105-2086] [2085-2066] [2065-2046] [2045-2026] [2025-2006] [2005-1986] [1985-1966] [1965-1946] [1945-1926] [1925-1906] [1905-1886] [1885-1866] [1865-1846] [1845-1826] [1825-1806] [1805-1786] [1785-1766] [1765-1746] [1745-1726] [1725-1706] [1705-1686] [1685-1666] [1665-1646] [1645-1626] [1625-1606] [1605-1586] [1585-1566] [1565-1546] [1545-1526] [1525-1506] [1505-1486] [1485-1466] [1465-1446] [1445-1426] [1425-1406] [Korábbi]
Jó,.... a hosszú tél után kimozdulni, az egész az én ötletem volt, a család többi tagja kicsit húzta az orrát,(ők kicsit lustábbak mint én,) de a nap végére örültek hogy kicimbáltam őket!
Én is meglepődtem, hogy milyen magas lett a tésztája! |
Böbsikém!nagyon jól néz ki a hólabdád,szép magas!
én kaptam a múltkor,de az laposka volt!
éa a tegnapi husik is étvágygerjesztöek!
biztos jó volt a kirándulás!!
|
Úgy izlik ez a süti a fiúknak, én még megsem kostóltam.
És egyébként láttál már korábban, ezt a fajta árvácskát? Pilcher az előbb írta nálad, hogy hálás növény az anyósának ilyen szokott lenni, és egész nyáron virágzik, na majd elválik mire jut nálam. |
Jajjjj! bocsi.... 
De tényleg a futómuskátlit már jobban ismertem! 
|
Böbsi!
Írtad nálam, hogy lemaradt a máz a tetejéről, hát bevallom, hogy nem is vettem észre!
Igaz, hogy elég babrás munka egyenként rárakni a mázt, de jó, mert nem hagyja kiszáradni..., meg finom is! 
|
Ugy látszik nekünk az árvácskáról mindig a futó muskátli jut az eszünkbe!  |
Szia Böbsi!
Láton, hogy nagyon élveztétek ebben a jó időben ezt a tavaszi piknikes napot!
Köszi, látom betetted a futó muskátliról az igért fotókat! Télnyleg nagyon szépek, jól mutatnak!
A hólabda is igen guszta! Mi is nagyon szeretjük, bár már régebben csináltam! Ügyes vagy! 
|
Richee!
Szerintem nem volt ott gond! De persze jó lenne látni a kenyerékét is!
A kalácsnak örülök hogy ízlik, ha néha olyan előfordul hogy a kalács tésztája eléri az üst peremének 3/4-ét és még bőven van hátra a kelésből, akkor kapcsold ki, és inditsd el a sütést, ha ezt nem teszed meg akkor elér a kenyérsütő tetejéig és a teteje nem fog rendesen átsülni. De ez csak a kalácsnál fordul elő. Mindeggyik keltészta más, sosem egyformán kelnek, ezért szoktam akkor sütni a kenyereimet, kalácsaimat, vagy bármilyen kelttésztát mikor otthon vagyok, és akkor mindig rá tudok figyelni.
Ha kefirrel sütöd a kenyereidet, sokkal lágyab lesz a tésztája, nem fog annyira morzsálodni, jobb lesz az íze.
Szívesen segítettem!
|
Oké, de akkor mi lehetett a gond? Vagy nem is volt gond, csak én vagyok nagyon maximalista? :-)) Ellenben a kalácsod iszonyú finom lett. Sajnos túl korán raktam bele a kakaót, nem vártam meg a csipogást, de legközelebb így teszek, és akkor remélem csíkos lesz a belseje. Így egy árnyalattal sötétebb volt. :-))
Most voltam vásárolni, vettem BL-80-ast, meg rétes lisztet is, de aszkorbinsavat állítólag gyógyszertárban lehet csak kapni. Mindegy, megcsinálom ecettel, ahogy írtad, most már nincs semmi akadálya. :-)) A kefírtől tartósabb lesz a kenyér?
Köszönöm a segítségeteket. |
És még egy kis ráadás!
Futó árvácska....

 |
Egy pár kép nektek a tegnapi napból.
Egy kis munka a ház körül...

A gyerekeknek, is kell a mozgás! Igaz hogy az eggyik eltünk egy időre!

Ez egy régebbi kép a partról

Aztán jöhet a készülődés mert éhes a család


És akkor csak úgy egyszerűen, egy-két kő, egy rács, egy kis faszén....és már kész is a grillezéshez tökéletes hely, a vízpart mellet!!!
Elősször kicsit Tamás fiam, sütögettet.........

És én is egy kicsit........



|
Szia Richer!
Szerintem, jó a recept. Akkor szokott beesni a kenyér teteje ha az élesztő vagy a folyadék sok benne, ennél a receptnél jónak találom mindkettőt. A cukor viszont sok, nem kell bele ennyi, 1 kk kanál. A kenyértésztának a gépben, szép kerek formásnak , nem rücskös és nem túlzott keménynek kell lenni.
mivel nincs túl sok liszt,féléd, ezért erre a receptre gondoltam hogy próbáld ki, ha rozslisztel szeretnél sütni, de ha tk.búzalisztet akkor kevesebb finomlisztel is megcsinálhatod.
30 dkg rozsliszt 25 dkg finomliszt de ez jobb lenne Bl 80-as lisztetl 3 ek. itáló-mix 2 dl kefir ha nincs akkor tej 1,8-2 dl víz (vigyázz a folyadékkal, a végére mindig hagyj egy kis folyadékot a pohár aljába és azt lassan ad hozzá ahogy a tészta kívánja, nem biztos hogy kell bele mind!!) 1 ek margarin 1,5 kk. só 1 kk. cukor 1/2 nk. síkér késhegynyi aszkorbin. 1/4 élesztő (friss) Tehát mindent a gépbe, és a folyadékra figyelni!
|
Sziasztok! Jó reggelt mindenkinek!
Tegnap már nem tudtam visszajönni, későn mentek el a vendégek, de ma már vagyok, gyönyőrű az idő kint!
Szia Andikám!
Nagyon sok finomságot sütöttél-főztél engem érdekelne a pontos receptje a hústortának, beírnád? És látom megint csináltál francia krémest, az nagyon finom, én is már hetek óta készülök csinálni, de még nem jutottam el odáig. Neked sem sikerül ebből az adgból 24 kockát csinálni? Én is kényelmesen csak 16 kockát tudtam vágni.
Szia Mariska!
Midjárt mutitom a pleszkát! Egyébként vegyes húsból (birka, sertés ......) készült fasirt, sok fűszerrel. |
Éppen most csinálom a kakaós kalácsodat.:-)) Már majdnem kitolta a gép tetejét, annyira feljött. Remélem azért jó lesz, még fél óra.
Majd azért válaszolj ha tudsz. |
Sziasztok!
Böbsi!
Kiváncsi leszek a futó árvácskára. Én is járok minden héten a Pennybe, de még eddig nem is láttam ott...
A jövő héten ha jó idő lesz, akkor lasssan én is beindulok a kertben.
|
Közben betoppantak vendégek, most mennem kell...ahogy tudok jövök.... |
Sziasztok!
Megjöttünk! Jól kidolgoztuk magunkat, de aztán maradt egy kis idő a grillezésre, csak ugy a Duna parton, a grillhez is csak egy rácsot, meg a faszenet vittük...na meg persze ami nem hiányozhat a husikat. Hoztam egy pár képet, nemsokára felrakom!
Margitka!
Megvan a futó árvácska, képet holnap készítek, ma már hulla vagyok. Megvannak már a futó muskátlik is, a Tescoból, nem nagyok de majd jól feltuningolom!!! Hétfőn még a Pennybe is lesz, ott is veszek ha kapok.
Örülök, hogy már kicsit jobban vagy, akkor lassan már mehet a kerti munka is! |
Sziasztok!
Mindenkinek szép napot!
Andi!
Köszi, azért már sokkal jobban vagyok. Bár még ma ittam neocitránt is! Örülök, hogy a párodnak is segített a hagymatea!
Láttam, hogy milyen szupi képeket tettél be, ügyes vagy nagyon, jó szülinapozást! 
|
Bocs, állandóan, két l-el. :-)) |
Hello!
Csak egy böngészőm van, iletve csak egyet használok, az operát. Ebben több oldalt is nyitva hagyok, mert álandóan nézelődöm. Erre gondolsz? Ezért dob ki?
A komáromi lisztkeverékekhez elvileg csak víz kell, gyakorlatilag egy kicsi élesztőt, sót, cukrot és margarint mindig teszek bele. Egy alkalommal nem tettem élesztőt, de akkor is beesett a teteje, ugyanakkor szvsz nem kelt meg eléggé, szóval valszeg nem az lesz a hiba.
Egyébként az baj, ha van benne tartósító?
Az italo-mixel készült kenyerem hihetetlenül jól nézett ki - mint már írtam is - de az íze nem fogott meg annyira. Finim, finom, de én jobban szeretem a teljes kiőrlésűt. A családnak mindenesetre nagyon ízlett, szóval biztos csinálok még. :-)) A ma reggeli kenyerem pedig a Vitamillel készült, és csodák-csodája egész tűrhetően nézett ki. Leírom mit raktam bele, hátha tudsz segíteni, miért esett be a teteje, bár csak igen minimális szinten, de azért szerintem beesett. 45dkg Vitamill teljes kiőrlésű rozsliszt, 10 dkg BL-55, két nagy mérőkanál sikér (szerintem ez számított a legtöbbet), egy nagy mérőkanál cukor, két kis mérőkanál só, 3 dl víz, kis margarin ( nem tudom mennyi, csak szemre, kb 1 evőkanál), és egy 5 dkg-s élesztő egynegyede, whole wheat programon. Találsz benne kivetnivalót? :-)) Amúgy az íze nagyon jó lett, tényleg, omlós, könnyű, a héja nem túl ropogós, szóval jó lett. Csak a teteje...
Szeretném kipróbálni a te alap kenyeredet is, csak nincs réteslisztem. Kell az bele? Mi lenne szerinted, ha 50 dkg teljes kiőrlésűt, és 15 dkg BL-55-öt raknék bele? A többi ugyanaz maradna.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett. :-)) |
|