Gombás csirkecomb
2022.04.10. 17:16
Gombás csirkecomb
Hozzávalok 2-3 személyre
4 db felső csirkecomb
50dkg gomba (sampion)
2-3 közepes hagyma
4 gerezd fokhagyma
mokkáskanál pirospaprika
petrezselyemzöld
só, bors
2-3 evőkanál tejfől.
A combokat kicsontozzuk , a bőrét leszedjük.
Csíkokra, nagyobb darabokra vágjuk. sózzuk, borsozzuk.
A vöröshagymát kockára vágjuk és zsiron üvegesre piritjuk. Rárakjuk az apróra vágott fokhagyma felét. Mehet rá a hús, kissé lepiritjuk. Rászorjuk a pirospaprikát., az apróra vágott petrezselyemzöldet. Végül mehet rá a felszeletelt gomba. Hagyjuk pici levet engedni, ráöntünk még pici vizet, és kb 45 perc alatt puhára pároljuk.
Ha kell sózzuk, borsozzuk.
Mielőbb behabarjuk, a maradék fokhagymát belereszeljük.
Habarás: A tejfölt 1-2 teáskanál liszttel összekeverjük, pici vizet öntünk rá.
Az elkészült habarást a gombás húshoz öntjük és besűrűsítjük!
Petrezselymes galuskával tálaljuk!!
|