Csirkemell medvehagymával, őzgerincformában sütve
2015.03.22. 15:18
Csirkemell, medvehagyával , őzgerincformában sütve
Hozzávalók:
Hozzávalók: 70-80 dkg csirkemell
20 dkg bacon szalonna
10-15 dkg reszelt sajt
10-15 szál medvehagyma ha nincs petrezselyem ízlés szerint
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás
só, bors
1 db őzgerincforma, mérete 32x11 cm
Elkészítés :
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal,
liszttel, a sóval, a borssal, és az appróra vágott medvehagymával,
reszelt sajttal keverjük össze.
A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.
Sózni már nemigen kell.
Az őzgerincformát kivajazzuk,
megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük baconnal úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.
A húsos tölteléket a formába kanalazzuk és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.
Hosszában a tetejére is tegyünk bacont.
Az őzgerinc formát egy sütőpapíros tepsire helyezzük és úgy süssük,
hogy a kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.
Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 170-175 fokon, kb. 45 percig sütjük.
Amikor megsült késsel nyúljunk a forma és a hús közé, hogy még véletlenül se ragadjon be, és szépen ki tudjuk borítani, a sütőpapíros tepsire.
Még pár percig süssük hogy a teteje is megpiruljon.
Ha elkészül, várjunk hogy kicsit meghűljön, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Hidegen, melegen is fogyasztható!
|