Gesztenyés tekercs
2015.03.15. 18:06
Gesztenyés tekercs
Hozzávalók 1 rúdhoz
Piskótához:
4 db tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
Krémhez:
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1/2 tasak vanília pudingpor
2 dl tej
7,5 dkg gesztenyemassza
1,5 dl tejszin
Töltelék:
17,5 dkg gesztenyemassza
Csokoládémáz:
1 tábla tortaétbevonó
1,5 evőkanál étolaj
4 tojásból piskótát készítünk:
Piskóta készítése:
tojás fehérjét kemyény habbá verjük, ha majdnem kész , kanalanként hozzáadunk a cukrot. Most a habveverő fokozatát lejjebb vesszük és hozzáadjuk a tojás sárgáját. Végül a lisztet, de ezt már óvatosan keverjük bele.
Sütés: Nagy tepsin, sütőpapiron. Előmelegített sütőben 190 fokon 12-15 percig.
Ha kész, kiborítjuk és vízes konyharuhára rakjuk, majd óvatosan feltekerjük. kb 5 percig.
Krém készítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, a pudingot tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez keverjük, végül a gesztenyemasszát hozzá keverjük.
A tejszint kemény habbá verjük 1 csomag habfixálóval és a kihűlt krémhez keverjük.
Piskóta lapot kitekerjük majd a krémmel egyenletesen megkenjük.
A maradék gesztenyemasszát rúddá sodorjuk, amekkora a piskóta szélessége.
Ráhelyezzük a piskótára, és feltekerjük.
Csokimázzal megkenjük és hűtőbe pár órát pihentetjük.
Máz: A csokoládéd egy lábosban, vízgőz fölött folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük, hozzáadjuk az olajat. Végül a piskótára kenjük.
|