Toszkán csirkeragu
2014.11.02. 12:02
Toszkán csirkeragu
Hozzávalók: 3 főre
30 dkg csirkemellfilé
15 dkg csiperkegomba szeletelve
6 db koktélparadicsom
1 dl tejszín
só
1 db vöröshagyma
1 kk oregano
1 kevés őrölt bors,
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál paradicsompüré
3 ek,olaj
1 ek étkezési keményítő
1 kk citromlé
1 tk fűszerpaprika
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt mellfilével.
A paradicsomokat félbe vágjuk, majd félre tesszük.
Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a feldarabolt gombát.
Paprikával fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk.
5-10 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük. 1,5 dl vízzel felöntjük és 10 percig főzzük. Hozzásadjuk a félbevágott koktél paradicsomot.
Majd 1 dl vizet a tejszínnel és a keményítővel összekeverünk és a raguba vegyítjük.
Mér pár percig főzzük végül tálaljuk.
|