Őznyelv
2014.03.07. 18:16
Őznyelv
Tészta hozzávalói:
28 dkg liszt
1 egész margarin (25 dkg)
175 gr tejföl
csipetnyi só
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 30 percet a hűtőben pihentetjük!
A gombócot felezzük el, addig az egyiket rakjuk vissza a hűtőbe.
A gyúró deszkát kissé lisztezzük meg és vékonyra nyújtsuk ki a tésztát, most a legkisseb pogácsa szaggatóval köröket vágjunk.
A deszka egyik végébe kristálycukrot szórunk és egyesével a tészta darabokat rárakjuk és nyújtófával oválisra nyújtjuk.
A korongokba jól ragadjon bele a krisztálycukor. Arra figyeljünk hogy a végeredmény vékony lapok legyenek!
Sütőpapiron cukros felükkel felfele, 200 fokos sütőben kb 5 percig sütjük
Krém hozzávalói:
5 dkg liszt
2 dl tej
Ebből egy sűrű pépet főzünk!
Ha kész, hagyjuk kihűlni, közben ....
1egész margarint és 10 dkg cukrot robotgéppel habosra keverünk, hozzá adjuk a kihűlt pépet és jól kikeverjük.
Egy lábosban....
15 dkg cukrot karamellizálunk, tehát kis lángon felmelegítjük a cukrot és aranybarnára pirítjuk, utána hozzáadunk 4 evőkanál vizet és folyamatosan keverjük!
Hagyjuk 1-2 percre picit hűlni, de közben is főzőkanállal keverjük.
Most az egyik kezünkbe a robotgép a másikba a lábos amibe a karamellizált cukor van, és folyamatos keverés közben a krémhez csurgatjuk! Ha szépen elvegyül a krémmel a karamell, hűtőben rakjuk kb 30 percre, hogy kicsit megkeményedjen.
A kisűlt sütemények belső felét megkenjük a krémmel és egy másik lappal összeragasztjuk!
Nagyon finom kalória bomba, és talán elég melós is de én azt mondom egyszer mindenki próbálja ki mert nagyon finom!
Ennyi lesz ebből az adagból!
|