Mátrai borzaska
2014.03.07. 17:56
Mátrai borzaska
Hozzávalók
7-8 szelet kicsit kikloffolt csirkemell filé (vagy sertés karaj)
2 db nagyobb burgonya
2 db M-es tojás
4-5 evőkanál liszt
víz amennyi szükséges hogy sűrű palacsinta tásztát kapjunk
Tejfölös öntet:
2 dl tejföl
3 gerezd zúzott fokhagyma
Tetejére: 15-20 dkg reszelt sajt
A csirkemelleket kicsit kikloffoljuk, sózzuk borsozzuk!
A burgonyát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást a lisztet és annyi vizet hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk! Pici sót szórhatunk bele!
A hús szeleteket lisztbe beforgatjuk majd a sűrű masszába és bő forró olyajban, közepes tűznél aranybarnára sütjük!
Az öntethez, összekeverjük a tejfölt a zúzott fokhagymával és tálalás előtt a hús szeletekre kanalazzuk. Reszelt sajttal megszórjuk, frissen tálaljuk!
|