Tejfölben pácolt csirkemell
2014.01.08. 14:21
Igazi omlós, puha, bundázott csirkemell
15 dkg csirkemell filé
15 dkg tejföl
2 db tojás
4 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
20 dkg liszt
A sütéshez
3 dl napraforgó olaj
Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot:
a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
A csirkemelleket vékony szeletekre felszeleteljük, és alaposan beleforgatjuk a pácba.
Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.
Másnap a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.
Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, frissen tálaljuk!
|