Húsos pirog
2013.11.17. 14:49
Húsos pirog (4 főre)
A tésztához
50 dkg liszt
kb 1 dl tejföl
2,5 dl tej
2-3 mokkáskanál só
2,5 dkg élesztő
A hozzávalókból egy könnyű, puha tésztát dagasztunk. 1 órát kelni hagyjuk!
A töltelék hozzávalói:
40 dkg darálthús
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
kis doboz paradicsompüré
só, bors (borsot ne sajnáljuk) esetleg egy pici vegeta
A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a apróra vágott fokhagymát és a darálthúst., fehéredésig pirítjuk.
Belekeverjük a paradicsompürét és kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk esetleg kevés vegetát adunk hozzá.
15-20 percig főzzük.
Addig főzzük amíg a víz elpárolog, a tölteléknek minimális szaft elég, Én a végén még egy teáskanál liszttel megszórtam és jól elkevertem. Hűlni hagyjuk.
A tésztát kinyüjtjuk nem túl vékonyra, és téglalap formákat vágunk belőle, hogy mekkorát azt mindenki maga döntse el, én egész nagy darabokat vágtam.
Mindeggyik tészta szélére kb 1-1 evőkanál tölteléket tegyünk (persze ez megint a tészta méretétől függ) feltekerem. Az oldalát és a végeit is jól összecsípem.
Bő forró olajban készre sütöm.


|