Sztracsatella kocka
2013.09.11. 18:08
Sztracsatella kocka (Illéskrisz)
1 l tej
2 dl búzadara
1,5 dl cukor
2 tojás sárgája
csipet só
32-36 db cukros tetejű babapiskóta (Lidl)
12,5 dkg vaj vagy margarin
1/2 l tejszín
1 tábla étcsokoládé
1 evőkanál keserű kakaópor
Tejben elkeverjük a búzadarát, cukrot, tojás sárgáját és csipet sót. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellet felfőzzük. Néha megkeverve hagyjuk kihűlni. Vajjal habosra keverjük.
Tejszínt kemény habbá verjük, és a tábla csoki felét durvareszelővel bele reszeljük.
20x30cm tepsibe vagy jénai tálba sorba rakjuk a tejben megforgatott babapiskótát, most jön a krém fele rá a tejszín fele, megint a babapiskóta, krém, tejszín.
A tetejét kakaóporral és a maradék csokireszelékkel megszórjuk.
1 éjszakát a hűtőbe rakjuk.
|