Vaníliás karika
2013.02.12. 17:02
Vaníliás karika (TücsökBogár)
Hozzávalók:
35 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
25 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
2db nagyobb tojás sárgája
1 teáskanál sütőpor
Máz:
2 tábla étcsokoládé (nem tortabevonó, jó minőségű csokoládé)
1 ek étolaj
A cukrot és a vaníliás cukrot kávédarálón ledaráljuk.
A liszteket a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk.
Fóliába becsomagolva kb 30 percig a hűtőbe rakjuk.
Lisztezett deszkán 6-8 mm vastagra nyújtjuk.
kiszúróval formákra vágjuk. (2 féle méretű pogácsa szaggató)
175-180 fokos sütőben10-12 percig sütjük.
Ha kivesszük puhának látszik, de ahogy hűl úgy keményedik, éppen ezért ne süssük tovább mert kiszárad.
A csokoládét vízgőz felett egy lábosban megolvasztjuk, olajat keverjük hozzá és a kihűlt karikákat mártsuk bele. Sütőpapiron hagyjuk megszilárdulni. (Ha megszárad könnyen lehúzható)
|