Aszalt szilvával töltött csirkemell tekercs
2012.11.17. 14:37
Aszalat szilvával töltött csirkemell tekercs
Hozzávalók:
kb (60-70 dkg csirkemell filé) 10 db kisebb csirkemell szelet (amit utána kikloffolunk)
10 szelet füstölt bacon szalonna
20 dkg aszalt szilva
2-3 dl vörösbor
3-4 db szegfűszeg
1-2 db darab fahéj
só, bors
A vörösborban beáztatjuk a szilvákat, fahéjjal és szegfűszeggel. 1 éjszakára de legalább 4-5 órára.
A melleket fólia segítségével óvatosan kikloffoljuk. (2 db fólia lap közé rakjuk a csirkemellet )
Fűszerezzük sóval, borssal. A lecsöpögtetett szilvákat a csirkemellre rakjuk (3-4 db szilva/csirkemell) és feltekerjük.
Baconnal betekerjük, és sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk. Kevés olajat öntünk alá.
A sütőt hőlégkeverés 200 fokra melegítjük. Egy kis vizet öntünk alá és 50-55 percet sütjük. A végén vegyük le a fedőt és pirítsuk meg.
|
Biztos nagyon finom lehet! Ancsa