Zöldségekkel töltött csirkemell
2012.11.10. 15:07
Zöldségekkel töltött csirkemell (2-3 főre)
Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell filé
40 dkg zöldség keverék
1 közepes fel vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
sültcsirke fűszer
bors, esetleg só
1 tojás sárgája
kb 10 dkg reszelt sajt (trapista)
A vöröshagymát megpucoljuk és kockára vágjuk.
A mell filét felszeleteljük. kb 5-6 db. Folpack közé rakjuk (alul is és felül is) és óvatosan kikloffoljuk.
Fűszerezzük sültcsirke fűszerrel.
Egy serpenyőbe kevés olajon, megdinszteljük a hagymát hozzáadjuk a zöldségeket pár kanál vizzel puhára pároljuk. Fűszerezzük sültcsirke fűszerrel, borssal ha szükséges sóval.
Ha a lé elpárolgott hozzáadjuk a zuzott fokhagymát és félre húzzuk.
Ha már nem forró, belekeverjük a tojás sárgáját a reszelt sajtot .
Aki szereti a fokhagyma után kevés petreszelyem zölddel megszórhatja.
A csirkemelleket megtöltjük a töltelékkel és felgöngyöljük. Egy serpenyőben pici olajon hirtelen átsütjük (1-2 perc)
A tepsit zsírpapirral kibéleljük és a csirkemellet ráhelyezzük. Reszelt sajttal megszórjuk.
Kevés olajjal meglocsoljuk és alufóliával letakarjuk 35-40 percet sütjük.
Hőlég: 190- 200 fok a végén fólia nélkül kicsit piritsuk meg.
|