Sült csirkecomb almával hagymaágyon, cserépedényben
2012.10.30. 18:03
Csirkecomb almával hagymaágyon (3 főre)
hozzávalók:
3 nagyobb egész csirkecomb
1 szál rozmaring
4 db alma
4 db közepes hagyma
1 dl fehérbor pici víz
só, bors
A cserépedényt egy éjszakára, de legalább 1-2 órára áztassuk be.
A csirkecombokat megtisztitjuk, megmossuk és sóval, borssal fűszerezzük. pár órára hűtőbe tesszük.
A hagymát megtisztítjuk és vastagabb karikákra vágjuk.
Az almákat négybe vágjuk a magházat eltávolítjuk.
A cserépedégyben kevés zsíradékot teszünk (én házi zsírral kentem ki, de olajat is használhatunk)
Ráhalmozzuk a hagyma karikákat, csirkecombot, rozmaring darabokat végül a negyedelt almát.
Fehérbort (pici víz keverékével ) alá öntünk. Lefedve sütjük kb 2 órát
Sütés: hőlégkeverés: 210 fok félidőben kicsit vegyük vissza 190-200 fokra
Jó étvágyat kívánok!
|