Tejszínes-bazsalikomos spagetti.
2012.09.24. 17:07
Tejszínes-bazsalikomos spagetti.
300 gr spagetti
8 duci fokhagyma gerezd.
1 fej vörös hagyma
4 evő.k. olíva olaj
1 doboz 40 dkg-os hámozott paradicsom konzerv
20 dkg tejszínes krémsajt
1-2 dl tejszín
só és frissen őrölt fekete bors.
2 maréknyi friss bazsalikom.
A vörös hagymát és a fokhagymát megpucolom, a kockára vágom, a fokhagymát szétnyomom és feldarabolom.
Egy közepes méretű lábosba oliva olajon kevergetve megfonnyasztom őket.
A hagymához levével együtt hozzáadom a konzerv paradicsomot, majd belekeverem a lágy krémsajtott, meg annyi tejszínt hogy sűrű legyen a mártás.
Megsózom, borsozom, és az apróra vágott bazsalikomot szórtam bele.
Tartalék lángon összefőzöm az egészet.
Ez egy nagyon egyszerű, gyors és finom vacsora étel. Mindössze 20-30 perc alatt kész, amíg a tészta fől a szósz is elkészül.
|