KINAI: Chop-suey
2012.09.24. 16:59
Chop-suey (Margit2) Ahogy én csináltam
Hozzávalók:
10 dkg sertéshús
20 dkg gomba
30 dkg zöldségekkel ízesített szines durum tészta
Egy nagy szál sárgarépa
Három evőkanál kukorica
Fél pritamin paprika
Három fél csirkemell
Egy kisebb gyömbérgyökér
Egy fej vöröshagyma
Egy póré hagyma
Kettő evõkanál szójaszósz
Kettő gerezd fokhagyma
só
Frissen őrölt bors
Két evõkanál erõleves
Egy evõkanál kukoricaliszt
A sertéshúst is csíkokra vágjuk, a csirkemellel együtt.
A sárgarépát megtisztítva lereszeljük, a vöröshagymát felaprítjuk,
póré hagymát karikákra vágjuk,
a fokhagymát apróra daraboljuk,
a gyömbért lereszeljük.
A szóját összekeverjük egy kis finom vörös borral,
belerakjuk a húsokat és fél óráig ebben a páclében marináljuk.
Fõzés: Wok serpenyõt a tûzön megforrósítunk.
Beleöntjük az olajat, melynek a melegtõl rögtön fel kell forrnia.
Beletesszük a hagymát, póréhagymát, gyömbért, harminc másodpercig sütjük.
Beletesszük a reszelt sárgarépát, a leszûrt húsokat,
és tovább sütjük.
Három perc múlva hozzáadjuk a gombát.
Ha közben az a lé, amit a hús sütés közben ereszt, elpárologna,
folyamatosan utánaöntünk a szója-cherry páclébõl.
Majdnem a sütés végén belekeverjük a fokhagymát,
pritamin paprikát, kukoricát.
Mint a Chop-sueyhoz tartozó fortélyban megemlítettük,
alternatív módon kissé be is sûríthetjük.
Az erõlevest és a kukoricalisztet összekeverjük a szója-cherry páclé maradékával,
vigyázva arra, nehogy csomós legyen, és beleöntjük a serpenyõbe.
Dobva-rázva, vagy fakanállal kevergetve körülbelül két percig sütjük,
majd tálalhatjuk a Chop-sueyt.
|