KINAI: Pirított tészta 2
2012.09.24. 16:57
Pirított tészta
Hozzávalók 3 főre
1/2 pritamin paprika
1 szál közepes répa
3 gerezd fokhagyma
fél lilahagyma vagy póré hagyma
fekete szójaszósz ízlés szerint
250 g spagetti tészta
só
napraforgó olaj
A répát kis téglalapokra szeleteljük, a pritamin paprikát kockára
Az újhagymát közepesen vékony karikákra vágjuk.
Feltesszük sós vízben a tésztát.
Amíg fő, addig wokban olajat hevítünk, beledobjuk a hagymát kicsit pirítjuk, utánna feldolgozott zöldségeket, és hozzátörjük a fokhagymát.
A zöldségeket ropogósra pirítjuk, majd hozzáadjuk az átmosott tésztát, és szójaszósszal ízlés szerint meglocsoljuk.
Fontos tudni, hogy a tészta színét és ízét a szójaszósz határozza meg! Érdemes kínai boltban körbenézni.
A zöldségeket nem szabad megfonnyasztani, ropogósra kell pirítani.
|