KÍNAI: Pirított tészta
2012.09.24. 16:47
Pirított tészta
Hozzávalók:
1 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma
25 dkg gomba
2 dl zöldborsó
1 evőkanál kukorica
A zöldségeket félkész fagyasztott állapotban is vásárolhatunk a Lidl-ben.
25 dkg csirkemell
3/4 csomag spagetti tészta
wok fűszerkeverék
szója szósz
só, cukor
olivaolaj
A csirkét főzés előtt pár órával befűszerezzük, valamint egy kevés szójaszószba áztatjuk.
Megfőzzük a tésztát.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát nagyobb darabokra, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a gombát pedig felnegyedeljük.
A húst megpirítjuk egy kevés olajban.
Kiszedjük és félretesszük a húst, majd ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket, kevés sóval, cukorral és szójaszósszal ízlés szerint ízesítjük. A zöldségeket finom ropogósra pirítjuk (nem kell teljesen megpuhulniuk).
Kisebb adagokban rátesszük a tésztát a zöldségekre kicsit pirítjuk végül tovább ízesítjük a szójaszósszal.
Tányérra szedjük és a már megsütött hússal tálaljuk.
|