Bolognai lasagne
2012.09.24. 16:40
Hozzávalók
1 kg darálthús
3 gerezd fokhagyma
1 közepes hagyma
bazsalikom
oregáno
1 ek cukor
5-10 dkg füstölt szalonna
2 konzervkicsi paradicsom püré
1 konzerv egész paradicsom
olaj
só
bors
1 csomag (0,5 kg) lasagne tészta
A besamel mártáshoz
0,5 l tej
5 dkg liszt
5 dkg vaj
só
bors
szerecsendió
Az olajban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre megdiszteljük, hozzáadom a apróra vágott fokhagymát, ráteszem a darálthúst és kicsit piritom, sóval borsal, oregánóval, bazsalikommal ízesítem.
Ezután pici vizet teszek alá és fedő alatt megpárolom.
Amikor majdnem kész van, hozzárakom a 2 doboz paradicsom pürét, és a konzerv paradicsomot, 1 ek cukrot, felöntöm kb 9 dl vizzel l vizzel, és összerottyantom!
Közben megcsinálom a besamell mártást.
Vajból lisztből világos rántást készítekmajd felengedem tejjel, sózom borsozom szerecsendiót reszelek bele (picit)
Kicsit rotyogtatom, ha besűrűsödött, félreveszem.
Ha mindkét massza kész van összekeverem.
Egy közepes méretű tepsiben vagy jénait kivajazunk, és az elkészült ragut és a tésztát rétegezve lerakjuk.
Ragu, tészta, ragu, tészta és még egyszer.
Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 30-40 prcig sütjük, az utólsó 5 percben sok sajtot szórunk rá!
|