Édes dinnyehéj
2012.08.24. 10:30
A dinnye kemény zöld héját eltávolítottam, ami megmarad a zöld húsa a fehér rész és egy kevés piros!
Kockára vágtam, megmostam.
A dinnyehéjat annyi vízben, hogy ellepje főztem 20 percig enyhén ecetes vízben.
Utána leszűrtem, jól lecsöpögtettem.
Az így kapott dinnyehéjat lemértem. Amennyi a héj annyi kg cukor és víz.
Most 1,5 kg volt, tehát lemértem a 1,5 kg cukrot és 1,5 kg vízet.
Egy lábosba raktam, és ehez a mennyiséghez 2 db felkarikázott elfelezett citromot vágtam amít kimagoztam.
Forrástól számított 30 percig főzzük, utánna félre rakjuk hűvös helyre.
Ezt még 2x megismételjük, másnap és harmadnap is.
Tehát a dinnyehéj télire való eltevése 3 napos mulatság, de megéri, mert nagyon finom.
Főként süteményekre, de bármilyen édességhez, kelyhekbe!
Az elkészült dinnyehéjat forró üvegekbe töltjük.
(Lábosba öntök egy kevés (csapvíz)forró vízet és beleállítom az üvegeket. Belerakom a dinnyehéjat és annyi levet hogy ellepje. Lezárom csavaros tetővel és szárazduszba teszem pár napra.)
Utána mehet a spájz polcokra!:)

|