Aszalt paradicsom fűszeres olajban
2012.08.07. 12:46
Hozzávalók:
1,5 kg paradicsom
só
3 dl napraforgóolaj
3 dl olívaolaj
3-4 gerezd fokhagyma felvágva
kb 10 db marék friss bazsalikom levél
1 marék friss oregánó levél
ízlés szerint friss chili paprika
Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, magokat kikaparjuk.
Majd óvatosan megsózzuk.
Aszalógépbe rakjuk és kb 8 órát szárítjuk! (az idő függ a paradicsom méretétől)
Ezután kissebb üvegbe rakjuk a paradicsomokat. Közbe szórjuk rá a fűszereket rakjuk bele a fokhagymát is, a tetejére is hagyjunk valamennyit oregánót vagy bazsalikom levelet
Most öntsük bele a kétféle olaj keverékét. Lezárjuk, és jól összerázzuk a hozzávalókat. Majd 1-2 napig a hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek. Végül a végleges helyükre kerülhetnek!
Nagyon finom tésztákba, kenyérsütéshez, szendvicshez, salátákhoz, sajtokhoz vagy csak úgy önmagában.

|