Kínai : Húsos pirított tészta |
Húsos pirított tészta
2012.01.03. 09:33
Pirított tészta
Pirított tészta
Hozzávalók:
1 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma
25 dkg gomba
2 dl zöldborsó
1 evőkanál kukorica
A zöldségeket félkész fagyasztott állapotban is vásárolhatunk a Lidl-ben.
25 dkg csirkemell
3/4 csomag spagetti tészta
wok fűszerkeverék
szója szósz
só, cukor
olivaolaj
A csirkét főzés előtt pár órával befűszerezzük, valamint egy kevés szójaszószba áztatjuk.
Megfőzzük a tésztát.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát nagyobb darabokra, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a gombát pedig felnegyedeljük.
A húst megpirítjuk egy kevés olajban.
Kiszedjük és félretesszük a húst, majd ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket, kevés sóval, cukorral és szójaszósszal ízlés szerint ízesítjük. A zöldségeket finom ropogósra pirítjuk (nem kell teljesen megpuhulniuk).
Kisebb adagokban rátesszük a tésztát a zöldségekre kicsit pirítjuk végül tovább ízesítjük a szójaszósszal.
Tányérra szedjük és a már megsütött hússal tálaljuk.
|
Szia!
Én a pirított tésztát úgy készítem, hogy a spagettit először megpirítom (mint a lebbencstésztát, vagy a tarhonyát), majd megfőzöm szójaszószos vízben, leszűröm, és így adom hozzá a wokban a zöldségekhez. Nagyon finom, valóban pirított tészta.
Ha csak megfőzöd a tésztát, vizes lesz, nem az igazi, kínai.
Üdv.