Margarinos kifli
Margarinos kifli (2 tepsi kifli)
1 kg liszt
5,5- 6 dl tej
6 evőkanál olaj
4 evőkanál cukor
1 evőkanál só
5 dkg élesztő
A tepsi kiknéséhez:
25 dkg margarin
A hozzávalókból egy könnyű tésztát dagasztok, majd duplájára kelesztem.
A tésztát 3 fele vágom,
utánna 1 gombócot megint kettőbe, és igy tovább..
igy összesen 6 db gombóc lessz.
A tésztát kereg lappá nyújtom,kb tenyérnyi nagyságúra!
8 cikkre vágom, amit egyesével, a szélesebb végétől feltekerek.
A tepsit kikenem 25 dkg margarinnal, és a kifliket rárakom.
20 percet hagyom pihenni,végül tojással megkenem, durva sót és köménymagot szórok rá.
200 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.
A megsült kifliket hagyom a tepsibe kihűlni! (Ez fontos!- hogy a kiflik felszivják a margarint, és ettől lessz finom és ropogós!)
|