Hamburger zsemle
Hamburger zsemle (5 db nagy zsemle) (r: EMargit)
Én a négytagú családnak dupla adagot készítek, mondjuk 3 felnőtt férinak muszáj is!!
Hamburger zsemle készítése:
2 dl tej
5 dkg margarin
1, 5 kk só
1, 5 kk cukor
45 dkg BL 80-as kenyérliszt
2,5 dkg friss élesztő
1 tojás
késh. aszkorbinsav
A hozzávalókat dagasztógépbe rakom és jól kidolgozott tésztát készítek! 45-50 percet kelni hagyom! Utána 5 fele osztom a tésztát, és zsemlére formázom! Tepsin hagyom még 20-25 percet kelni!
Sütés előtt a tetejét vizezett tojássárgájával kenem le és szezámmagot szórok rá.
200 fokos előmelegített sütőben sütöm kb 20-25 percig
Hamburgerhús:
A húspogácsa a dupla zsemle adaghoz készült! kb 20 db lesz!
1 kg darált sertéshús
1 üveg: ( 1,5 dl) Worcestershire szósz (ez fontos)
só, bors
Mustár hb 1 evőkanál
Kecsap 1/2 evőkanál
Nem szabad beletenni tojást mert akkor fasírt jellege lesz a húsnak!
Faszénen, tvagy eflon serpenyőben sütjük! A kisült hús le is fagyasztható!
|
Ennek olyan édes a tésztája, mint a bolti hamburger puffancsé?