Öregtésztás: Fehér zsemle
Öregtésztás: Fehér zsemle
Hozzávalók:
20 dkg öregtészta
30 dkg BL 80-as liszt
15 dkg BL 55-ös liszt
5 dkg rétes liszt
2 dl viz
1 dl tej
1 evőkanál margarin
csipet aszkorbinsav
2 dkg élesztő
2 csapott kanál teáskanál só
1 csapott teáskanál cukor
Az öregtésztát rakjuk a dagasztógépbe, vagy a kenyérsütőgépbe, és hagyjuk benne kb 1 órát hogy szobahőmérsékletű legyen.
Utána rakjuk hozzá a többi hozzávalót és állítsuk be a dagasztó programot.
Ha dagasztás kész, vegyük ki a tésztát és rakjuk kelesztőtálba, és hagyjuk 1 órát kelni.
A tésztát deszkára borítva, hosszú csíkra sodorjuk és 10 egyenlő részre vágjuk.
Minden darabot kerek zsemle formára alakítjuk. Tepsire rakjuk és konyharuhával letakarva, 1 órát pihentetjük.
Forró sütőben 225 fok, 20 percig sütjük. Előtte, közbe és ha kivesszük langyos vizzel megspricceljük.
Finom ropogós héjú zsemle!!
|