Milliomos szelet
2009.10.01. 18:59
Ezt a süteményt: Maci konyhában láttam és rögtön beleszerettem. Nem volt kérdés hogy elkészítem.
Arányokon , és a sütő forma méretén változtattam.
Milliomos szelet:
A tésztához:
17 deka liszt
12 deka vaj
5 deka barna cukor (ha nincs fehér)
egy csipet só
A karamell réteghez:
10 dkg vaj
4 tubus sűrített tej
egy jó csipet só
A csokimázhoz:
30 deka olvasztott csoki (ét, és tejcsoki vegyesen)
1 ek. étolaj
24x24 sütőformát kibéleltem sütőpapírral (alu-fix)
A lisztet, a vajat, a cukrot és a sót, egy tálban villával jól össze nyomkodom.
Homogén morzsát, a tálba szórom, és kanállal jól lenyomkodom, villával megszúrkálom, és hűtőben 10 percig pihentetem.
Közben a sütőt 185 fokra beállítom, és a tésztát 15 perc alatt halvány barnára sütöm.
A sűrített tejet a sót és a vajat egy dupla aljú edénybe öntöm és folyamatos kevergetés mellett felforrósítom. Addig keverem tovább, amíg szemmel láthatóan jól besűrűsödik és egy kis színt kap. A megsült tésztára öntöm a krémet és hűlni hagyom.
A csokoládét mikroba felolvasztom, és jól elkeverek benne 1 evőkanál étolajat.
Hűtőben legalább fél napot pihentetem.
Végül szeletekre vágom (a csokoládét forró késsel vágjuk)
|