Rakotthús gombával.
2009.02.12. 17:02
Rakotthús gombával.
A hús lehet karaj, csirke vagy pulykamell.
A húst kikloffoljuk, befűszerezzük sültcsirke és grill fűszerkeverékkel.
Főzőmargarinnal gyorsan átsütjük. A húst kivesszük a vajból és bele dobunk egy közepes fej apróra vágott vöröshagymát, és dinszteljük.
Üveges vagy konzerv, szeletelt gombát rakunk hozzá, kevés vizet.
Fűszerezzük sültcsirke-grill fűszer, csipet frissen őrölt bors, kicsit dinszteljük és a végén 2-3 gerezd zúzott fokhagymát nyomunk bele.
Ha elkészül 1 (kis) pohár tejfől 1-2 teáskanál lisztel elkeverve, behabarjuk.
A jénaiba réteges lerakjuk:
1. hús szeletek
2. trapista sajt szeletek
3. gépsonka
4. A tetejére a gombás mártást.
A sütőbe 35-40 percet sütjük.
hő.lég. 175-180 fok
|