Rizskoch
2009.02.12. 14:06
25 dkg rizs
1 rúd vanília
1 l tej
4 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
4 tojás
1 citrom reszelt héja
A tálhoz:
kevés vaj és zsemlemorzsa
Elkészítés:
A rizst megmossuk. A vaníliarudat kettéhasítjuk, a tejbe tesszük a rizzsel együtt, és csipet sóval puhára főzzük. Kihűtjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk. A sütőt 190 C-fokra előmelegítjük. A margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd egyenként állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgákat, belereszeljük a citromhéjat, és összekeverjük a rizzsel. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is a rizses masszához keverjük. A rizst a formába simítjuk, és a sütőben kb. 50 perc alatt arany barnára sütjük. A formában hagyjuk rövid ideig hűlni, ezután tálra borítjuk, és ízlés szerinti öntetekkel kínáljuk.
A forma amibe sütöttem 25x25 volt.
|