Túrós zserbó
2009.02.12. 13:59
Túrós zserbó (Erás receptje)
(Ahogy én csinálom)
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna + 1/2 mokkáskanál sütőpor
3 evőkanál tejföl
10 dkg margarin
2 tojás
2 csapott evőkanálkakaópor
valamint kevés darált dió, baracklekvár a megkenéshez)
A krémhez:
50 dkg túró
20 dkg cukor
3 evőknál vaniliás pudingpor
3 tojás
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
Csokimáz! (Nézd a sütményeknél)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. 2/3-ába kakaóport szórunk.
Zsírozott tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval. Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd rásímítjuk a túrókrémet.
A túrókrém elkészítése:
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje.
A túrókrém tetejére helyezzük a másik barna lapot, amelyet villával picit megszurkálunk.
Sima villanysütés 190-200 fok kb 30-35 perc
Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk.
A tepsi mérete: 36x28-as
|