Hájas süti
2009.02.12. 12:28
Hájas süti (SaMaris)
Ahogy én készítem
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg háj
1 evőkanál tejfől
1 evőkanál cukor
1 mokkáskanál só
1 egész tojás
2.5 dkg élesztő
1.2 dl tej ha a tészta úgy kivánja teszünk még hozzá
A, hájat ledarálod (hártyáit szedd le) három részre osztod, félre teszed.
A hozzávalókat összegyúrod (én mindent a kenyérsütőgépbe tettem és dagasztó programra állítottam, kivétel a háj)) Ha kész, téglalap alakura kinyújtod (nem túl vékony)
Rákened az első adag hájat, feltekered mint a rétest vagy a bejglit és a két végét egymásra hajtod, kicsit lelapítod, és kaptál egy téglalapot, most pihenteted legalább 20 percig, ezt még 2x megismétled.
Végül
ki nyújtod, és kockákra vágod, töltöd lekvárral vagy dióval.
A tetejét toji sárgájával megkened, de csak a tetejét!
Forró sütőben megsütöd! 200-220 fok 20-25 perc
|