Bagolyszem
2009.02.12. 12:13
Bagolyszem (Darázs Ilona)
Hozzávalók:
Tésztához::6 db tojás, 10 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna.
Krémhez: 3 púpos evőkanál rétesliszt, 3 dl tej, 20 dkg, margarin, 14 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál kakaópor.
Töltelékbe: 4 db banán.
Mázhoz: 10 dkg katica étcsoki tortabevonó, 5 dkg margarin.
Elkészítés:
A 6 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóporral, 1 mokkáskanál szódabikarbónával jól kikeverjük, majd óvatosan összekeverjük a 6 tojásfehérjéből felvert habbal. Ezután gáztűzhely tepsijébe ( 37 x 35 cm-es) teszünk sütőpapírt, és jó alaposan kikenjük margarinnal! Majd ráöntjük a masszát, és kisimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 8 percig sütjük. Utána kivesszük a tepsiből a papírral együtt , és hagyjuk kihűlni.
E közben elkészítjük a krémet: a 3 evőkanál lisztet a 3 dl tejjel jó sűrűre főzzük állandó keverés mellett , hagyjuk kihűlni. Kikeverjük a 20 dkg margarint a 14 dkg porcukorral, majd összekeverjük a főzött krémmel. Ezután a krémet elfelezzük. Egyik felébe 2 csomag vaníliás cukrot keverünk, a másikba pedig 1 evőkanál kakaóport.
A tésztára először a fehér, majd a kakaós krémet kenjük rá.
Ezután ráhelyezzük a 4 db banánt, és feltekerjük:
És végül csokimázzal leöntjük, hűtőben pihentetjük!
|