Felhő szelet
2009.02.12. 12:04
Én hamis krémesnek szoktam még hívni
Felhő szelet (Anya9)
2,5 dl víz, 15 dkg zsír, 20 dkg liszt, 5 tojás
1 l tej, 3 van.puding, 20 dkg rama, 20 dkg porcukor,
fél l tejszsín
A tésztához:
2,5 dl vizet, 15 dkg zsírral felforralunk, aztán 20 dkg lisztet teszünk bele.
Kicsit főzni, majd levenni. Egyenként 5 db tojást jól elkeverünk benne
Két lapot sütünk zsírpapírozott nagyobb tepsin / majdnem gáztepsi /. A zsirpapir tetejét is kicsit kenjük meg zsirral és akkor könnyedén lecsúszik
200 fokos sütőbe kb: 25 percig sütjük
Krém:
1 l tejből, 3 vaniliás pudingporból krémet főzünk, ha kihűlt, 20 dkg rámával 20 dkg porukorral, vaniliával összekeverjük.
fél l tejszínt habbáverünk (Én hullalát használtam és ebbe nem raktam cukrot)
A habból egy keveset teszünk a vaniliás krémbe is
Aztán lap-krém, tejszinhab-lap.
|