Lekváros piskóta tekercs
2009.02.12. 11:21
Lekváros piskóta tekercs
Egy keverőtálba 4 db L-es méretű tojás fehérjéből robotgéppel kemény habot verünk!!
A felvert fehérjébe elkezdjük adagolni a cukrot összesen 4 evőkanállal,
közben folyamatosan keverjük a legnagyobb fokozaton.
Fontos hogy a hab nagyon kemény legyen!
Ha ez kész, kisebb fokozatra kapcsoljuk a robotgépet, és külön-külön hozzáadjuk a 4 db tojás sárgáját.
Most valami nagyobb keverő lapáttal,
óvatosan belekeverünk 4 púpos evőkanál lisztet (BL55-ös) nem egyszerre, külön-külön!
Vigyázni kell nehogy a hab összetörjön.
Én sütőport nem teszek bele, így is tökéletes piskóta készül!
Sütés: 1 nagy gáztepsin, szépen kisímítva, 195 fok 15-20 perc
A kész piskótát vízes konyharuhára borítjuk, és még melegen feltekerjük, 15 percig állni hagyjuk.
Utána a piskótát kitekerjük lekvárral megkenjük, és egy ideig félretesszük.
Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
|