Pozsonyi kifli
2009.02.12. 10:55
Pozsonyi kifli
Hozzávalók
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
2 evő.k. tejfől
csipet só
7 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő /felfuttatva 05 dl tejben/
15 dkg margarin
Az egészet összegyúrjuk, fél órát pihentetjük.
A tésztát kétfelé veszem, majd mindkét részt elosztom 15 egyenlő részre.
Minden darabot, oválisra nyújtom és a hosszabb felénél beleteszem a tölteléket. Feltekerem hajtással lefele rakom a tepsire.. Tojás sárgájával megkenem hagyom fél órát száradni, utána fehérjével és már hideg helyen szárítom tovább fél órát.
Hústűvel megszúrkáljuk, és előmelegített sütőben: 190 fokon 20 percet sütöm.
Töltelék:
15 dkg mák
10 dkg cukor
0,5 dl tej
15 dkg dió
10 dkg cukor
0,3 dl tej
A tölteléket forró tejjel jól elkeverjük, a diót-, és mákot is.
Külön-külön kistányérra kenni és hagyni kihűlni. Utána csikokra vágva a tésztába tekerjük.
|