Kolbászos párnácskák
2009.02.12. 09:26
Kolbászos párnácskák
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
5 dkg vaj
1 tojás + 1 tojás sárgája tejjel keverve a kenéshez.
1 dl tejfől és ráönteni annyi vizet hogy 2,4 dl legyen.
2 kismérőkanál só
Töltelék: füstölt kolbász és trapista sajt.
A tészta hozzávalókat összekeverni, dagasztani és kelni hagyjuk míg duplájára meg kel.
kb 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és nagyobb pohárral kiszaggatjuk.
a tészta felébe kolbász karikát és egy sajt darabot rakunk. Ráhajtjuk a tészta másik felét és villával a széleit lenyomkodjuk.
Tojás és tej keveverékével lekenjük és előmelegített sütőben 210-215 fokon 15 perc alatt készre sütjük!


|