Sajtos -sonkás csiga
2009.02.12. 09:24
Sajtos sonkás csiga (Margit2)
Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2,5 dkg élesztő,
1/2 evőkanál só,
1/2 evőkanál kristálycukor,
1/2 dl olaj,
1 egész tojás,
1 késhegynyi aszkorbinsav,
fél mokkáskanál sikér,
Töltelék:
20 dkg magyaros sajtkrém, vagy bármilyen sajtkrém izlés szerint
20 dkg sonka felkockázva. + lehet trapista sajt darabokat közé tenni
A hozzávalókat 2,5 dl tejjel összedagasztani. Kelni hagyni, (lehet kenyérsütőgépbe, dagasztó program)
Utána kiveszem a tésztát. Majd deszkán ki kell kinyújtom, megkenem és megtöltöm, és 12 darab csíkokra felvágom.
Lehet egyben feltekerni és csikokra felvágni, muffinformába belerakni, picit kelni hagyni!
A tetejét tojisárgája és kevés tej keverékével megkenni!
200 fokon 20 percig sütni!


|