Margarinos sajtos kifli
Margarinos sajtos kifli
Margarinos sajtos kifli
1 kg liszt
5 dkg élesztő
5 k.k só
1 tojás
440 ml tej (a tejjel vigyázva, a krumpli miatt lehet 1 kanál+ vagy- is.)
2 db közepes krumpli (héjában főtt)
margarin a kenéshez
reszelt sajt a szóráshoz
és egy kis kömény aki szereti
Az hozzávalókat alaposan kidolgoznii, és fél órát pihentetni.
A kelt tésztát négyfele osztani, egyesével kerek lappá nyútani, és 12 cikkre vágni.
megkenni olvasztott margarinnal, és a szélesebb felétől felsodorni.
Így 48 db kiflik lesznek.
A tepsin letakarva még 30 percet pihentetni, sütés előtt tojással kenjük meg és szórjuk meg reszelt sajttal, és köménnyel.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
sima vill. 200-210 fok
|