Fehér kovászos-korpás kenyér
Fehér kovászos-korpás kenyér
55 dkg BL 55 liszt
1 nagy ek. tk. Tönkölybúza
1 nagy ek. Búzakorpa
1/2 ek. síkér
1 késhegynyi aszkorbin
1,7 dkg élesztő
2 nagy ek. búzakovász
2,5 kk. só
1 kk. cukor
1 ek vaj
A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe raktam, a dagasztás után kikapcsoltam, és hagytam kelni kb 1 órát.
Utána lazán átgyurtam, és sütőlapra helyezve, (és a tetejét pengével bevágva,) kelni hagytam, míg a megfelelő méretét el nem érte. Kb: 1-1,5 óra.
Sütés: Hő.lég 175 fok 50-60 perc.
Ha sütőzacskót használunk, nem kell víz a kenyér alá, de ha nem akkor egy fém tálba rakjunk vizet, és rakjuk a tepsi alá!
|