Argentin chilis kenyér
Argentin chilis kenyér
Argentin chilis kenyér /Marion/
50 dkg finom liszt
1,8 dkg élesztő
1 k.k búzakovászpor (szerintem el is hagyható, de akkor nővelni az élesztőt)
2 k.k síkér
2 k.k só
1 t.k őrölt kömény
1 fél chili paprika kimagozva, apróra összevágva
3 dundi fokhagyma jó apróra összevágva
3 dl tej + 1 e.k
Mindent bele a kenyérsütőgépbe, én a chili paprikát az utolsó 10 percben dobtam bele.
A dagsztás után, kikapcsolom a gépet és hagyom benne 1 órát kelni.
Utána lazán átgyúrom, megformázom, bevágom a tetejét pengével, és sütőzacskóban tovább kelesztem még egy órát.
(Lehet persze zacskó nélkül is, simán a tepsin.)
Ha zacskóban sütöm a kenyereket, mindig hideg sütőben kelesztem másodszor, és 1 óra elteltével, rákapcsolom a hőfokot 175 fok-ra és 1 órát sütöm. Az utólsó 15-20 percben leveszem a hőfokot 160-ra.
Ha nem zacskóban sütök, akkor előmelegített sütőbe rakom a kenyeret, nekem így sikerült szép kenyereket elérnem.
Megjegyzés: Nem találtam eléggé fűszeresnek, épp ezért legközelebb nővelem a fokhagymát, és a chili paprikát is.
|